Noc divadel v Klicperově divadle přilákala rekordní počet diváků

Publikováno dne: 20.11.2016

Klicperovo divadlo se letos již po čtvrté zapojilo do Noci divadel. V rámci projektu připravilo pro své diváky bohatý program, který začínal v 15 hodin. Poslední diváci opouštěli divadlo až těsně před jednou hodinou ranní.

Již tradiční součástí Noci divadel v Klicperově divadle byly prohlídky budovy divadla a jeho zákulisí spolu s herci v rolích průvodců, nechyběly ani specializované prohlídky divadelních provozů a prohlídka Studia Beseda. Novinkou letošního ročníku byly i veřejné zkoušky připravované inscenace Čtyřlístek spolu s uměleckým šéfem Davidem Drábkem, nebo slavnostní zahájení celého programu s Pavlou Tomicovou v roli koulařky Mileny. Na komorní scéně V podkroví se konaly besedy s inspicienty Markétou Turkovou a Pavlem Filipem, s velkým ohlasem se setkala i beseda s herečkou, členkou uměleckého souboru Národního divadla, Pavlínou Štorkovou. Zpestřením programu byla speciální live verze internetové kulinářské show Protřeno, při které jeho průvodce Vojtěch Dvořák v roli Bartleyho McComicka za asistence herce Jiřího Panznera uvařil a rozdával divákům Klicperův svařák.

Vyvrcholením večera byl již tradiční koncert herecké kapely Mastix spolu s navazující autogramiádou uměleckého souboru a Půlnoční prohlídka s Václavem Klimentem Klicperou, kterého ztvárnil herec Miroslav Zavičár.

Letošní ročník díky rozšíření programu přilákal opět více diváků, než v loňském roce. V průběhu celého desetihodinového programu se v Klicperově divadle prostřídalo 1400 diváků.


Zobrazit všechny novinky »