V listopadu opět startuje Beseda X!

Publikováno dne: 14.10.2019

V listopadu opět startujeme oblíbený cyklus představení Beseda X. První část přinese až do konce kalendářního roku dvě představení. A na jaké tituly se můžete těšit? Opět jde o originální inscenace, kterým nechybí vynikající herecké výkony a silná témata.

Listopad bude patřit pražskému Divadlu na Vinohradech, které uvedlo v květnu letošního roku ve světové premiéře hru talentované mladé dramatičky Barbory Hančilové ZA DVEŘMI. Jeden pražský dům, několik generací jedné rodiny. Co mají společného mladý pár, který musí pronajímat dům turistům přes AirBnb, s rodinou jejich pradědečka, který se v roce 1939 potýká s okupací v domě? Nenechte si ujít silný divácký zážitek a přijďte se přesvědčit, že Barbora Hančilová patří k největším nadějím novodobé české dramatiky! Inscenaci Za dveřmi uvádíme v sobotu 23. listopadu ve Studiu Beseda.

V prosinci se můžete těšit na strhující příběh geniálního klavíristy NOVECENTO (1900), který režíroval v Městském divadle Mladá Boleslav současný umělecký šéf Klicperova divadla Pavel Khek. Na samotném počátku roku 1900 našel starý námořník na zaoceánském parníku v krabici od citronů nemluvně. Zřejmě jej tam nechal nějaký zoufalý cestující třetí třídy. Nalezenci začali říkat Lemon, tedy Citron. Citron na té obrovské lodi objevil v restauraci první třídy klavír... Tak začíná legenda o zázračném klavíristovi. Jediný herec, oceněný prestižní Cenou Thálie, jeden vynikající klavírista, diváci doslova na dosah ruky a společně sdílený skvělý příběh - to jsou ingredience, které činí z této inscenace zážitek, který si nesmíte nechat ujít. Ve středu 4. prosince ve Studiu Beseda!
 

PŘEDPLATNÉ BESEDA X (LISTOPAD - PROSINEC)

První část předplatného "Beseda X", které obsahuje 2 představení, můžete zakoupit od pondělí 21. října od 10 hodin v ceně 500 Kč (sleva 100 Kč oproti jednotlivému vstupnému) v předprodeji na Gočárově třídě nebo on-line prostřednictvím tohoto odkazu:

 


Zobrazit všechny novinky »