Beseda X pokračuje v lednu a v únoru

Publikováno dne: 9.12.2019

Cyklus představení BESEDA X pokračuje v Klicperově divadle i v lednu a únoru. Dlouhé zimní večery si tak diváci mohou zpříjemnit dalšími dvěma zajímavými představeními.

Prvním z nich je drama britské dramatičky Charlotte Keatly Máma říkala, že bych neměla v podání pražské Komorní činohry. Jedná se o strhující drama o čtyřech generacích jedné rodiny, které se vážně i s humorem snaží nahlédnout, jak nás formuje výchova a rodiče a jak se dcery podobají svým matkám, ač tisíckrát nechtějí. Diváci se mohou těšit na čtyři mladé a talentované herečky, které vám v režii Diany Šoltýsové odvypráví příběh, co budete milovat! Těšit se na tento strhující počin můžete v pondělí 13. ledna od 19:00 veStudiu Beseda.

V únoru se do Hradce Králové vypraví ústecké Činoherní studio s divadelní adaptací dnes již kultovního románu My děti ze stanice Zoo. Kniha reportáží, kterou podle výpovědí tehdy šestnáctileté Christiany F. sepsali novináři Kai Hermann a Horst Rieck, vypráví příběh o dospívání jedné dívky v západním Berlíně. Ve dvanácti letech zkusila poprvé hašiš, LSD, krádeže, heroin a stanici Zoo, kde všechno začíná i končí. My děti ze stanice Zoo je příběh o mladých lidech, kteří jsou bezradní vůči systému, společnosti a hlavně vůči sobě samým.  Inscenaci, kterou režíroval Michal Skočovský, mohou diváci shlédnout ve středu 19. února od 19:00 hodin ve Studiu Beseda.

Vstupenky na obě představení včetně cenově zvýhodněného předplatitelského balíčku Beseda X je možné zakoupit již teď v předprodeji divadla a on-line zde:


Zobrazit všechny novinky »