RAZAM – Adventní koncert Slovanské Vánoce

Skupina RAZAM a Iva Marešová připravila pro hradecké publikum speciální koncert pro čas Adventu.

V první polovině koncertu hudebníci zahrají  koledy z krajin svých slovanských předků (Čechy, Bělorusko, Ukrajina, Rusko, Srbsko) ve vlastních aranžích a též své autorské vánoční skladby. Pokřtí zároveň nové vánoční CD „Slovanské Vánoce“. 

V druhé polovině koncertu se můžete těšit na klasický repertoár skupiny, který můžete znát např. z letní scény Klicperova divadla.

Jako vždy můžete s RAZAM očekávat mimořádný hudební zážitek.

 

  • Obsazení a tvůrci

    Mezinárodní seskupení RAZAM a Iva Marešová

     

    Iva Marešová – zpěv
    Aliaksandr Yasinski – akordeon
    Michael Vašíček – kytary, basa
    Ilia Chernoklinov – viola, klavír
    Marco Cano - housle
    Radek Doležal – bicí, perkuse, klavír, vibrafon

     

    Hrají  worldmusic se silnými slovanskými kořeny, ve které se potkávají hudebníci z Čech, Běloruska a Ruska.

    Původně působili jako trio Marešová Yasinski Vašíček a v této sestavě vydali v roce 2016 úspěšné album „Kéž bouře by přišla“. Později začali spolupracovat s ruským violistou Iliou Chernoklinovem a bubeníkem Radkem Doležalem a celé skupině dali název RAZAM a Iva Marešová. RAZAM bělorusky znamená společně, dohromady. Jejich autorské písně jsou postaveny především na zvuku akordeonu fenomenálního běloruského akordeonisty Aliaksandra Yasinského a na výrazném projevu zpěvačky Ivy Marešové. RAZAM a Iva Marešová vydali v roce 2022 autorské CD „Harpyje u prameneTexty jejich písní jsou převážně české, ale vzhledem ke svým kořenům zpívají též v běloruštině, ukrajinštině, ruštině, srbštině, nebo makedonštině.

     Kromě toho, že se všichni výše jmenovaní věnují své vlastní a  společné tvorbě, spolupracují též s dalšími známými hudebními osobnostmi napříč všemi žánry a kulturami. Jejich živé koncerty patří k velkým hudebním zážitkům, které se diváků dotýkají svou syrovostí, autenticitou. Aliaksandr Yasinski a Radek Doležal zaranžovali též program pro RAZAM a symfonický orchestr. Na přelomu listopadu a prosince 2022 vydávají CD „Slovanské Vánoce“ připravené speciálně pro čas Advetnu. RAZAM zpracovali koledy a vánoční písně s odkazem na slovanské předky svých rodných krajin, Čech, Běloruska, Ukrajiny, Ruska či Srbska.

  • Kalendář

    Datum Inscenace Scéna Vstupenky