Tajemství, šílenství, podivnost, láska (Ženy Boženy Němcové)

Horácké divadlo Jihlava

Za čtyřmi magickými slovy Tajemství, šílenství, podivnost, láska se ukrývají čtyři příběhy mladých hrdinek z povídek Boženy Němcové. Tajemství probouzí dívka Karla ze stejnojmenné povídky, šílenství propadne jedna z nejznámějších a nejmilejších autorčiných hrdinek Viktorka, podivnost je přičítána další známé dívce - divé Báře a ve znamení lásky se odehrává skvělá romantická povídka Sestry. Kvartet čtyř povídek dotváří jedinečná básnická próza Čtyry doby.

Ve svébytné divadelní adaptaci, kterou na motivy povídek Boženy Němcové napsali režisér Jakub Čermák s dramaturgyní Barborou Jandovou, se divák ocitne v současné školní instituci, která nese jméno slavné spisovatelky. Jako všude, i tady se studentky musí vyrovnat nejen se školou a školními povinnostmi, ale především se sebou.

Délka představení 2:25 s přestávkou

  • Obsazení a tvůrci

    Podle povídek Boženy Němcové. Dramaturgie: Barbora Jandová. Výprava: Martina Zwyrtek. Hudba: Adam Kratochvíl. Režie: Jakub Čermák.

    Hrají:
    Svetlana Hruškociová, Sára Venclovská, Klára Anna Satinská / Stanislava Hajduková, Šárka Býčková, Alexandra Palatínusová, Lenka Schreiberová, Stanislav Gerstner

  • Kalendář

    Datum Inscenace Scéna Vstupenky