Beseda X v lednu a v únoru

Publikováno dne: 4.12.2018

Klicperovo divadlo připravilo v rámci cyklu Beseda X pro své diváky další dvě představení, a to v lednu a v únoru. Chladné dlouhé zimní večery přijede prozářit divadlo Vosto5 se svým představením PROTON !!! Jde o jevištní rozhlasovou reportáž o objevu zapadlé ostravské kapely PROTON, která byla umlčena těsně předtím, než se stala slavnou. Strhující příběh zapomenuté hudební legendy, od které velikáni populární hudby i undergroundu čekali asi mnohem více. S hudební kometou zataženého nebe hluboké normalizace je totiž propleteno nevídané množství osudů současných hudebníků. Kolaps pop-music se odehraje ve Studiu Beseda v úterý 29. 1. 2019 od 19:00.

V únoru se do Hradce Králové vypraví pražské A studio Rubín v čele s oblíbeným Jiřím Panznerem. Pod režijní taktovkou kmenového režiséra Národního divadla v Praze Jana Friče se představí v inscenaci HUBTE TRAMPY, SEROU V LESE, ANEB Z CANCÁKU RENÉ ILČI BAUMANA. Autorská dramatizace vzpomínek o dospívání na hranici mezi Košířema a Smíchovem vypráví o nalezení krásy přírody při prvním přespání v Prokopském údolí, o zásadách českého trampingu, o nekonečné hloubce noční oblohy, o posvátném ohni, o pravém přátelství a romantice ešusů, ale i o první lásce v době, kdy už je dávno pozdě. To vše ve Studiu Beseda v úterý 12. 2. 2019 od 19:00.

Obě představení je možné zakoupit také ve společném předplatitelském balíčku za zvýhodněnou cenu, a to jak v předprodeji divadla na Gočárově třídě, tak i on-line.

 

 


Zobrazit všechny novinky »